Kardemommesnurrer

Hvis du, ligesom jeg, elsker kardemomme, skal du ikke snyde dig selv for at bage disse lækre kardemommesnurrer. Jeg laver dem med surdej, for at give ekstra smag, og fordi jeg ikke er vild med den søde gærsmag. Du kan lave dem, som du bedst kan lide, men prøv med surdejen – du vil ikke fortryde.

Kardemommesnurrer

15-20 stk.

Dej
1 tsk kardemomme
75 g smør
5g gær (du skal skrue helt op til 25 g, men jeg anbefaler at holde det på maksimum 10g og så have lange hævetider) 
125 g lun mælk
100 g lun vand
75 g sukker
1 æg
5 g salt
60 g bageklar surdej (se hvordan her)
550 g hvedemel

Fyld
1 spsk kardemomme
100 g sukker
100 g blød smør

Sukkerlage
40 g vand
30 g sukker
1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du: 

Bland vand og mælk og rør surdej og gæren ud heri. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme. Kom melet i og ælt til alt melet er vædet. Dæk til og lad stå i 20 min

Skær smøret i tern. Kom dejen ud på bordet og ælt smøret i. Bliv ikke fristet til at bruge mere mel, dejen skal nok samle sig. Ælt til dejen er smidig og blank – dette tager 10 min. Du kan selvfølgelig også bruge røremaskine, hvor du ælter i middelhastighed 10 min. Dejen skal være elastisk og forholdsvis våd. Saml den til en kugle og kom den i en oliesmurt skål med låg.

Du har nu to muligheder:

  1. Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse (tiden afhænger af gærmængden). Hvorefter den slåes ned og stiles på køl 1 time.
  2. Lad dejen hæve 1 time lunt hvorefter den kommes på køl i 5-10 timer. Her hæver den nødvendigvis ikke synderligt meget op. På denne måde kan du lave dejen dagen i forvejen, forme og morgenen og have lune snurrer til eftermiddagskaffen.

Når dejen er kold, er den meget lettere at håndtere under udrulning, og når du snurrer.

Bland remoncen.

Rul dejen ud til et rektangel på 30×50 cm og smør remoncen ud over hele dejen. i længden folder du nu en tredjedel del af dejen på ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over, så du har 3 lag. Foldene er illustreret med de stiplede linjer. Vend dejen og rul ud til ca 30×30 cm.

Skærmbillede 2018-02-22 kl. 19.39.41

Skær den i strimler af 1,5 cm. De skal skæres på det led, hvor der vil være 3 lag. Hver snurrer skal veje mellem 50-75 gram, alt efter hvor store du ønsker dem.

Tvist hver strimmel og sno den om sig selv til en snurrer. Hæft dejsnippen under bunden.

 

MUMO2729

Lad hæve lunt til dobbelt størrelse under plast –  for mig tog det 5 timer. Bag ved 210 grader varmluft i 10-12 min. Hold øje undervejs og vend eventuelt pladen. Mens snurrerne bager, koges sukkerlagen op, så den er klar til at komme på de færdigbagte snurrer.

Pensel med sukkerlage og afkøles på rist. Nyd dem lune med en god kop kaffe.

WKLI1387

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s